BUN VENIT ! Spitalul Municipal "Anton Cincu" Tecuci
Bine ați venit pe site-ul Spitalului Municipal "Anton Cincu" Tecuci. Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...

vineri, 4 octombrie 2019

INVITAȚIE - Desemnare membru in consiliul etic


În atenția Asociațiilor de Pacienți din județul Galați

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că, având în vedere expirarea mandatului membrilor Consiliului Etic al Spitalului Municipal Anton Cincu Tecuci, conform prevederilor Ordinului MS nr. 1502/19.12.2016 pentru aprobarea componenţei şi a atribuţiilor Consiliului Etic ce funcţionează în cadrul spitalelor, reluăm procedura de alegere și desemnare a membrilor Consiliului Etic din cadrul Spitalului. 
Având în vedere prevederile art. 3 alin 1 lit. C și art. 4 alin. 14 din OMS 1502/2016, vă invităm ca, până la data de 11.10.2019, să depuneți la secretariatul spitalului sau să trimiteți prin fax: 0236.811608, e-mail: anton_cincu2006@yahoo.com, nominalizarea reprezentantului asociației de pacienți pentru funcția de membru al Consiliului Etic al Spitalului Municipal Anton Cincu Tecuci.
La nominalizarea reprezentantului, vă solicităm să aveți în vedere următoarele prevederi ale OMS 1502/2016:
- art. 1 lit. j: asociaţia de pacienţi eligibilă pentru a fi implicată în cadrul consiliilor etice este acea asociaţie sau fundaţie legal constituită care are ca scop apărarea drepturilor pacienţilor sau care are activitate în domeniul asistenţei oferite pacienţilor sau integrităţii în sistemul de sănătate şi respectă criteriile prevăzute la art. 4 alin. (12). 
- art. 4 alin. 1: Criteriile care stau la baza propunerilor şi nominalizărilor membrilor Consiliului etic sunt reputaţia morală şi lipsa cazierului judiciar.
- art. 4 alin. 14: În cadrul organizării procedurii de alegere şi desemnare a reprezentanţilor asociaţiilor de pacienţi în cadrul Consiliului etic, managerul este responsabil de invitarea asociaţiilor de pacienţi înscrise în registru în judeţul respectiv, prin invitaţii transmise prin fax sau scrisoare cu confirmare de primire şi prin publicare pe site-ul spitalului. În vederea prezentării candidaturilor acestora, asociaţiile de pacienţi pot nominaliza un singur reprezentant, care trebuie să aibă domiciliul stabil în judeţul din care face parte spitalul.
- art. 4 alin. 18: Calitatea de reprezentant al asociaţiilor de pacienţi (membru permanent şi supleant) în Consiliul etic este incompatibilă cu calitatea de profesionist în domeniul medical (medic, asistent medical).

MANAGER,
Dr. Zară Claudiu Emanuel